Cartofi scazuti, cu mamaliguta

de RODIMUR in Mancaruri de post, 14 Dec 2017 | 4523 vizualizari

 

Este o rețetă pe care o fac adeseori în zilele de post, pentru că-mi place, mai ales cu mămăliguță caldă. Cartofii scăzuți (care se fac foarte ușor) sunt economici și pot fi serviți ca atare, sau ca garnitură, lângă o porție de carne.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • 30-40 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi scazuti, cu mamaliguta:

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie în forma dorită și se călesc ușor, la foc mic, până devin ca sticla.

Cartofii se curăță, se spală, se taie feliuțe de aproximativ 5-6 mm grosime, după care se pun în cratiță, peste cartofi. Se toarnă apă, cât să-i acopere și se lasă la fiert.

Între timp se curăță usturoiul, se spală și se taie mărunt.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă usturoiul tăiat mărunt și condimentele (sare, piper și cimbru). Se mai lasă cartofii la scăzut încă 3-4 minute, după care se oprește focul de la aragaz, se presară frunzele de pătrunjel și mâncarea poate fi servită deja cu mămăliguță caldă, sau ca garnitură.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roșii, care nu se sfărâmă ușor.

2

Nu căliți tare ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, ca să rămână dulce. Ceapa călită ușor, usturoiul și cimbrul dau gustul foarte bun al acestei mâncări.

3

Se poate folosi atât ceapă galbenă, cât și ceapă roșie. De obicei eu fac această mâncare cu ceapă galbenă, dar acum am vrut să-i dau puțină culoare, folosind ceapa roșie.

4

Cartofii se fac scăzuți, dar trebuie să mai rămână puțin sos care să-i lege. Dacă sosul scade complet, s-ar putea ca mâncarea să se prindă de fundul cratiței, ceea ce este de evitat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi scazuti, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

15.12.2017, 13:20

Mă bucur că-ți plac și ție, Xana!

Rocsi 1

15.12.2017, 20:37

RODIMUR 1

15.12.2017, 21:11

Mulțumesc frumos, Rocsi!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de soia cu piure